29 september 2011

De tocht

Ik vind de allegorie dat het leven een tocht over een weg (Dao) is heel mooi. Je kijkt naar wat er om je heen gebeurt, soms moet je over zware obstakels klimmen, doorgaans loop je alleen. Geregeld lopen er strontvervelende mensen naast je, en af en toe heb je heel aangenaam gezelschap.

1 opmerking:

Qaboos zei

Die blogpost die ik bedoelde: http://q-b00s.blogspot.com/2009/07/jezusbeeld.html (bloedirritant dat je hier alleen platte tekst kunt tikken).

Je laatste zin trouwens, je had het over de tough love en het doorgaan van de donkere nacht, en toen schreef je dat je er zelf ook niet zoveel mee kan maar wel steeds meer. Heb jij ook moeite met de rol van Jezus? Of met diens uitspraken?

Zoals kortgeleden aangeroerd: ik heb een soort lijstje in mijn hoofd van waar je allemaal aan moet voldoen wil je jezelf oprecht christelijk mogen noemen. Het doet me af en toe deugd een breuk in dat lijstje te krijgen. Zo lezen heel veel christenen heel veel delen van de bijbel nooit. Dat is een mooie scheur in mijn lijst. Zijn er christenen die nou net Jezus een moeilijke component in het christendom vinden, denk je?